Hapukapsas on hapendatud kapsas, mis on üks Eesti köögi traditsioonilisi toiduaineid. Hapendamisel säilivad kapsa kasulikud omadused ja protsessi käigus tekib kasulikke ühendeid ning ensüüme juurde. Hapnemisel on mikroobid ära teinud suure eeltöö ning süsivesikud ja valgud on organismile paremini omastatavad kui näiteks värskest kapsast. Toores hapukapsas on märkimisväärses koguses C- ja B-vitamiine, mis on seedimist stimuleeriv ja mõjub hästi sooletegevusele. Lisaks on seal B6 vitamiini, mis hoiab naha sileda ja värskena. Toores hapukapsas sobib hästi salatiks keedupeedi, sibula või porru ning õlikastmega, aga ka mulgikapsaste ning praekapsaste tegemiseks. Säilib külmas hästi.
Koostis: kapsas
Toitumisalane teave 100 g toote kohta
Energia 88 kJ / 21 kcal
Rasvad 0,2 g
Süsivesikud 3,8 g
Valgud 1,1 g
Soola (%) 1,5 g