Lisainfo
Klassikalised Rakvere pelmeenid on alati olnud kiire ja maitsev kõhutäis. Keedetult või praetult – ikka on hea! Lisage ka vürtsi, näiteks tüümiani või salveilehti.
Kogus kastis
12 tk
Koostis
täidis (50%), tainas. Täidise koostisosad: sealiha (45%), vesi, seapekk, veiseliha, sojavalk, sool, kuivatatud sibul, suhkur, must pipar. Taina koostisosad: nisujahu, vesi, riisijahu, dekstroos, sool, vürtsid, lõhna- ja maitseained. Võib sisaldada vähesel määral piima, muna, sellerit, sinepit ja seesamiseemneid.
Energiasisaldus (KJ/Kcal)
1036/247
Rasvad (g)
11
Millest küllastunud rasvhapped (g)
2.4
Süsivesikud (g)
27
Millest suhkrud (g)
1.9
Valgud (g)
10
Sool (g)
1.4
Säilitamine ja kasutamine
-18 °C.
Kasutajajuhend
Praadige pelmeene kuumutatud pannil õli või võiga.Pelmeenid muutuvad mõnusalt kuldpruuniks, kui praete neid madalal kuumusel kaane all ja mõlemalt poolt. Keetmisel asetage pelmeenid ühekaupa keevasse vette vahekorras 1:3. Kui pelmeenid on kerkinud veepinnale, keetke neid veel 5–7 minutit. Et pelmeenid kokku ei kleepuks, lisage keeduvette toiduõli. Maitse elavdamiseks lisage loorberit, pipart või teisi vürtse.
Hoiatused
Pärast sulatamist uuesti mitte külmutada.